gotowanie

Wyborna szarlotka na kruchym cieście – wspomnienie z Tatr

Nieprzyzwoicie słodka i łatwa tarta prawie RAW – zrób, spakuj i zabierz w plener

Słodko pikantny melanż, czyli wytrawny, papierówkowy chutney

Gotowanie w Rumunii – placinta cu branza, czyli bryndzowe placki

Podagrycznik – zielona petarda zdrowia. Przepis na pesto z podagrycznika i pokrzywy

Przepis na hicziny z Kaukazu – prawdopodobnie jedyne takie placki na świecie. Poszukiwania świętego Graala

Słodka ochrona Twojego serca – mega zdrowe i pożywne kulki z odzysku

Wegańska pasta do pieczywa – sycąca i wysokoproteinowa

Podpłomyki gluten free – kukurydziane złoto

Wegańskie, bezglutenowe i wysokoproteinowe klopsy z recyklingu – pulpa marchewkowa rządzi!

Alternatywne naleśniki z ryżu. Tylko ryż i woda!

Makaronowe muszle z trzema wegańskimi nadzieniami

Jarmużowe chipsy Luke’a Skywalkera

Zdrowy, pyszny, wegański i łatwy deser gruszkowy z recyklingu

Wegańskie słodkości z recyclingu – przepis na ciasto z pulpy marchewkowej i sposób na owsiane kulki pełne mocy

Czernidłak kołpakowaty – obłędnie smaczny i pospolity grzyb

Recenzja wegańskich produktów BeVege oraz jak dobrze przyrządzić wegańskie parówki

Przechytrz zimę – prosty sposób na zakonserwowanie pomidorów

Wegańskie ziemniaczane placuszki a’la bryndzolki

Wegański krem z cukinii

Łatwy wegański pasztet jaglano – soczewicowy

Kokosowe kotleciki z cukinii w wegańskiej panierce

Pieczone ziemniaki z woka z orientalną nutą

Wegańskie pesto z liści rzodkiewki

Pokrzywa na ciepło – wersja wegańska

Chaczapuri – najprostsza wersja gruzińskiej pizzy

Terchova – słowackie miasteczko owczego sera oraz mój popisowy przepis na bryndzowe placuszki